Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní Spáleniště

Již tradičně, v těchto časech, jsme vyrazili na Spáleniště, kde jsme byli od 24-27.10.2019.

Společně s naší spřátelenou Karlovarskou brigádou jsem si užili né jen zábavy, ale odvedli i kus práce.

Hlavní bodem pro některé byli vstupní zkoušky dle národního řádu, které se konali v sobotu 26.10. A proto první den, ráno,  se věnovali poslušnostem, zbytek se odebral na sutinový trenažér. Po polední pauze, kde nám Petr vysvětlil ,,AZIMUTY'' , se všichni sešli u blízkého lesa, kde jsme si vyzkoušeli né jen práci s buzolou, ale také vysílačkou, GPS a mapou. Večer už se odehrával u ohně, kde si každý opekl něco dobrého, a následně jsme se odebrali do společenské místnosti a probírali následující den. Kdo, kde a jak, co bude potřeba, ohledně zajištění zkoušek.

Den D, a to tedy zkoušky ZZZ jsou tady. Nástup v 9 hodin, zkontrolování čipů psů, určit pořadí a hurá na stopy, po té přesun na poslušnost a dovednost. Členky naší brigády, Iva se svým psem Caimanem a Lucka  s Cecilkou, jsou úspěšné. Nyní se jejich psí společníci oficiálně zařadili mezi záchranáře. 

Opět po polední pauze, po 15 hodině se všichni odebrali do ploch, kde si pejskové krásně zahledali. Večer proběhl jako předchozí, jedlo se, pilo se a plánovalo na další a to poslední den, a protože někteří z nás se připravují na plošné zkoušky, tak jsme se všichni dohodli, že se půjde do lesa.

A tak ráno v 9 hodin směr byl jasný, pejsky jsme krásně unavili, sbalili, uklidili a po poledni se rozjeli do svých domovů. 

A já mohu konstatovat, bylo to krásný, ale zase to nějak rychle uteklo. No a nám nezbývá než se těšit na jaro, kde se zase sejdeme na Spáleništi.

Haf a pac 

Lucka